Hennepkwekerij aangetroffen in woning

dinsdag 9 september 2014

Gennep - De politie heeft dinsdag in een woning aan de Kraaienhof een hennepplantage aangetroffen. De bewoner is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

De kwekerij bestond uit 671 oogstrijpe planten, die in een kamerop de eerste etage en de zolder stonden. Er is vermoedelijk sprake van eeneerdere oogst. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zijnvernietigd. De politie kwam de kwekerij door een anonieme melding op het spoor.Onderzoek wees uit dat er sprake was van diefstal van stroom.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, danloopt u het risico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zichbezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schadedie de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijvendraaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie.Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit tewassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uwbuurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel MeldMisdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op eenhennepkwekerij:

?Aanwezigheid van hennepgeur.

?Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast ofelektriciteitsaansluiting.

?Constant zoemend of ronkend geluid.

?Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk dandespeciale pagina op politie.nl

2014057854

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Milsbeek | 112 alarmeringen Milsbeek | Goedkoop Tanken in Milsbeek | Supermarkten in Milsbeek | Weerbericht Milsbeek